Assalamualaikum semua semoga sihat dan ceria selalu.

Tahun 2023 ini usia kita semakin meningkat lagi, diam tak diam nak masuk 50 series, alhamdulillah masih lagi diberi kesihatan yang baik asbab mengamalkan vitamin shaklee.

Wanita di usia 20an yang sudah melahirkan anak perlu mengamalkan pengambilan vitamin daripada awal, supaya kita bersiap sedia memasuki usia dimana fungsi sistem badan dan otot mula merosot.

Apabila kita telah memasuki usia 40an tubuh badan kita akan mula mengalami beberapa perubahan dimana kita mula rasa cepat penat, hormon badan berubah, gangguan sistem pencernaan dan kekurangan nutrisi.

Amalkan gaya hidup sihat, jaga pemakanan dan ambil vitamin dapat membantu wanita lebih sihat, bertenaga dan kekal cergas sentiasa.Disini saya cadangkan vitamin untuk wanita yang perlu kita amalkan

Vitamin Untuk Wanita

Vita lize

Multivitamin sangat penting dalam melengkapkan nutrisi seharian dalam badan kita. Kekurangan nutrisi menyebabkan kita cepat letih dan ketidakseimbangan hormon dalam badan.

Vita lize mengandungi 28 vitamin dan mineral penting bagi memenuhi keperluan harian fungsi badan.Membekalkan nutrisi lengkap untuk kesihatan badan

Oste nutrix (Kalsium)

Kaum wanita lebih mudah terdedah kepada masalah Osteoporosis (tulang rapuh) kerana tanpa kita sedar, kita kehilangan kalsium ketika period, mengandung, melahirkan dan menyusukan anak.

Kalsium penting untuk kesihatan tulang dan gigi.Keperluan kalsium meningkat selepas umur 50 tahun. Apabila estrogen berkurangan maka tulang tidak dapat menyerap kalsium dengan baik.

Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak dapat membantu meringankan sakit ketika period dan kejang otot.


Omega Guard

Asid lemak omega 3 berfungsi melancarkan peredaran darah sekaligus baik untuk mereka yang mempunyai masalah kardiovaskular dan kolestrol tinggi.Selain membantu menguatkan daya ingatan Omega 3 mampu mengurangkan risiko terkena arthritis, diabetes serta penyakit jantung.

Gla Complex

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik

(GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Selain mencantikan kulit gla complex juga membantu dalam menyelesaikan masalah hormon dan period yang tak stabil.

Gla Complex membantu  dalam menghasilkan semula hormon estrogen. Melambatkan gejala menopause. menstabilkan hormon,elakkan masalah jeragat dan melembapkan kulit.

Ingin tahu lebih lanjut tentang suplemen boleh hubungi Pengedar Shaklee Maluri Cheras