Alhamdulillah berjumpa lagi kita untuk entry baru yang lebih menarik, hari ini kita nak cerita tentang apa itu CoqTrol Plus dan apa fungsi dan kebaikannya untuk jantung kita?

Jantung kita memerlukan sejumlah besar tenaga.Tenaga itu diperolehi dari nutrient yang dipanggil Coenzyme Q10 (CoQ10) yang berperanan menyokong kesihatan saluran darah dan jantung.

CoQ10 dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh dan wujud di setiap sel, akan tetapi fungsi Coq10 ini mula menurun apabila proses penuaan berlaku.Coq10 juga telah digunakan dalam perubatan untuk merawat masalah jantung.

Jantung adalah organ yang paling penting dalam sistem badan manusia. Fungsi jantung adalah untuk mengepam darah ke seluruh badan.Bagi menjalankan fungsi ini ia dilengkapi dengan otot (miokardium) yang kuat dan tahan lasak kerana jantung bekerja 24 jam sehari tanpa henti.

Sebagai otot yang paling bekerja keras didalam badan kita dan pusat kawalan utama sistem peredaran darah, jantung memerlukan sejumlah besar tenaga untuk berfungsi dengan baik.

CoqTrol Plus ini adalah suplemen kombinasi Q10 dan Resveratrol. Q10 (CoQ10 ) atau bunyinya( Ko Qiu Ten) adalah salah satu suplemen yang amat penting untuk kesihatan jantung kita. CoQ10 merupakan zat makanan larut lemak yang hadir semulajadi dan ditemui di setiap sel tubuh kita untuk berfungsi dengan baik. 

Namun, ia lebih banyak ditemui di dalam organ-organ yang bekerja lebih keras dan memerlukan tenaga selular yang banyak untuk organ seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas berfungsi.

Kajian menunjukan bahawa pengambilan 100mg Coenzyme Q10 sehari dapat memberi manfaat kepada kesihatan tubuh badan dan jantung kita.

Pengambilan makanan tertentu juga dapat membantu mengekalkan tahap CoQ10, akan tetapi jumlah CoQ10 yang dimakan daripada makanan biasanya adalah kurang daripada 10mg sehari.

Keistimewaan CoQ Trol Plus Shaklee

- CoQ-Trol Plus membekalkan sebatian semula jadi dan proprietari dengan 100mg Coenzyme Q10 bersama resveratrol dan tokoferol.

- Formulasi berpaten untuk penyerapan CoQ10.Patent No.MY-139379-A.

Antara Kelebihan CoqTrol Shaklee

1. Membantu menguatkan otot jantung,meningkatkan penghasilan tenaga didalam otot jantung dan meningkatkan peredaran darah.

2. Memberi tenaga yang lebih lama dan mengurangkan keletihan

3. Meningkatkan fungsi otak, antioksida yang ada pada Coq10 dapat membantu mengurangkan masalah Alzhemier 

4. Membantu melancarkan kan pengaliran darah dan mengurangkan masalah pening,mual dan migrain.

5. Meningkatkan kesuburan

6. Membantu mengawal paras gula dalam darah

7. Membantu menurunkan berat badan dan mengekalkan kecantikan kulit supaya lebih sihat,anjal dan berseri.

8. Meningkat stamina supaya kekal cergas semasa melakukan aktiviti senaman.

9. Mengandungi Resveratrol yang bagus dan terbukti untuk kesihatan yang menyeluruh

Untuk tahu tentang suplemen CoqTrol Plus sila hubungi saya Pengedar Shaklee Ampang Maluri.Klik link Nak Order CoqTrol